Nu ska det skaffas nya tavlor till vardagsrummet. Jag har en vägg bakom soffan som ser ödslig ut. Jag har vant mig vid den där tomma ytan och fyllt den i fantasin med olika motiv och ramverk i flera månader. Det är som att en inre projektor går igång när jag tittar mot den där väggen. Den har blivit en filmduk för mig. Men det är ju bara jag som ser något där.

Lugna motiv

Funderar på lite nya tavlor

Dags att fiffa till det med fullt synliga tavlor. Men vad ska det vara för motiv? När jag sitter eller kanske ligger i soffan vill jag inte ha blicken på något som stör mig eller stissar upp tankarna. Det får inte bli rörigt. Inga dramatiska havsvågor, rytande lejon och absolut inga gråtande barn eller vildsvinsjakter. Jag vill ha något lugnt och meditativt. Något med stil, klass och värdighet. Ett stilleben kanske. Avbildade blommor eller döskallar, antika böcker eller mystiska symboler? Eller porträtt på avlägsna avlidna släktingar som vakar över mig inramade av tunga utsnidade träramar i mahogny och guld. Det kunde ju vara chickt när mormor kommer och hälsar på.

Vintage kanske är rätta stuket?

Jag är ett stort fan av vintage när det gäller kläder. Jag kanske borde pröva det mera i inredningen också? Jag behöver i varje fall två större eller fyra mindre tavlor så att jag kan få symmetri. Det är viktigt för mig och min känsla av balans, rätt, riktigt, ordning på torpet liksom. Symmetri is da shit. Då borde jag leta efter måtten 30 x 60 eller 15 x 30. Jag tror jag ska kolla på loppis till att börja med. Även om inte motiven är vad jag önskar mig kan ju ramarna vara användbara till bilder jag skapat själv. Mina blyertsskisser skulle absolut jubla.