Vad kommer att hända inom inredning under 2017?

Det har jag spanat in.

Nytt år och nya trenderMindre växter bakom glas kommer att bli populärt. Terrarium alltså. Det är livfullt, intressant och mycket dekorativt om man sköter om dem på rätt sätt och väljer placering med omtanke.

Vi kommer att välja färger med kulörer från jorden. Lite smutsigt och dunkelt, matt, mustigt och mysigt. Solkigt rosa, dämpat grönt och lite mullvadsaktigt.

Det kommer att finnas naturliga detaljer inomhus tagna direkt från skogen eller djuren. Men vi talar såklart om fuskpäls, trädgrenar, ved och stenar. Färgerna går åt kalkvitt och bergsgrått.

Sen blir det mycket mörkgrönt ihop med det blåa från 2016. Det ska associeras till hav, skog och mossa, sån som man ser i djupa trollskogar. I rätt material kan det nog kännas som mossa också. Kan absolut tänka mig en soffa i mörkgrön sammet. Jättemysigt!

Det bästa av allt är att det blir inne med regellös bohemisk stil. Österländska färger, former och detaljer från Indien och Marocko. Det går att göra hur personligt som helst. Det är kul att gå loss med färger och mönster på textilier.

Det kommer också att vara helt rätt med lyxiga material och det älskar jag. Kvalitet och lyx sammanfaller naturligt med varandra. Satin, siden och sammet är underbart. Sen kan man utmana dem med enklare material som till exempel flanell, ull eller betong. Använd fantasin.

Nytt år och nya trender

En annan favorit jag har som kommer starkt 2017 är tjocka, fluffiga mattor. Ryamattor är trendiga med andra ord. Alla sorters långhåriga mattor blir rätt. Himla gott för fötterna och ger hög mysfaktor i hemmet även om man får böka lite mer med städningen av golven. Men det är det värt.

Något annat som kommer att bli vanligare är att bygga kök utan överskåp. Det blir mera luft och rymd i köket på det viset. Förvaring får man istället ha på hyllplan eller i köksöar eller kanske ett sideboard?

Silver kommer att bli trendigt, eller blänkande silverlook som exempelvis förnicklad mässing. Guld, mässing och koppar kommer också att finnas kvar för att glimra bland allt murrigt naturmaterial.