Hej och välkommen till min blogg.

Här kommer jag att skriva om saker som jag gillar. Lite coola grejor, mest inom inredning, men även en del mode, foto och trender sådär i allmänhet. Du får hänga med på den här resan helt enkelt. Här kommer att finnas tips och inspiration för alla.

Industridesigner som älskar det stilrena.

Om rosashus.seJag heter Rosa och är 24 år gammal och jag jobbar som industridesigner. Det betyder att jag formger saker på ett så smart och snyggt sätt som möjligt. Det ska också tas hänsyn till miljön och vad företaget har för målsättning men framför allt vad marknaden vill ha och behöver. Bra design ska funka i verkligheten för människor av kött och blod. Man får tänka till. Det är roligt och utmanande. Jag gillar mitt jobb. Det ligger nära mitt inredningsintresse. Man ska ha ett hem som fungerar och är smart och snyggt- och stilrent. Det är jag noga med. Laserskarpa linjer som innebär praktisk nytta och samtidigt är bekvämt – det är design för mig. Här finns självklart inslag av konstnärligt arbete också. Fantasi och kreativitet är lika viktiga arbetsredskap för mig som idéer om funktionalitet.

Tecknar gärna. Det blir ofta hästmotiv.

Jag ritar en del när jag hinner. Det har blivit mycket hästar genom åren eftersom jag är hästtjej och har tränat ridkonst sen jag var 12 och hade en egen ponny under flera år. Det är samma sak med hästen i ridkonsten – den ska formges på ett smart sätt så att den rör sig med hållbarhet och maffig kroppshållning utan onödiga spänningar och spretande bensprattel. Bara lugnt och fint alltså. Meningsfulla linjer, former och rörelser. Där. Så ja!

Jag gillar att resa och se mig omkring, shoppar gärna på nätet och gillar att testa olika viner. Jag är ingen öldrickare. Det överlåter jag åt min fotbollsintresserade pojkvän.

Reflekterar hela tiden och gillar att dela med mig av erfarenheter. Både goda och dåliga.

På det hela taget är jag en tjej som tänker och reflekterar mycket över allting och gillar att dela med mig. Det är utvecklande att prova sig fram, göra misstag och berätta om både framgångar och motgångar i livet. Man måste våga laborera och mina experiment kommer jag att beskriva i min blogg. Kul att du är med mig så här långt. Mitt intresse för inredning exploderade när jag flyttade hemifrån och det är helt galet stimulerande!